...

F.A.Q.


OVER CHI KIDS ACADEMY

Chi KIDS Academy opgericht door Chewing Lam, naar het idee van zijn zoon Jin-Jay Lam (die ook bij ons sport sinds zijn 4e), die met de vraag kwam: “hey Pap, waarom heb je geen Chi Kids?”. En zo het geschiedde. Hier vindt u veel vragen en antwoorden. Mocht u er niet helemaal uitkomen, laat het ons dan weten.

Bij ons kunnen kinderen sporten vanaf 6 jaar.

Wij maken onderscheid tussen 3 vanaf-leeftijds categorieën. Voor de allerkleinste kleuters, kunnen deze bij ons terecht in de groep van 4 t/m 6 jaar. Helaas zijn er momenteel geen actieve lessen voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Vanaf 6 jaar bieden we kickboks kids en kung fu kids.

Vanaf 8 jaar ook voor Yoga, BJJ, Bootcamp

Vanaf 12 of 13 jaar kan er met de jeugdgroep worden meegetraind.

Wij bieden 4 soorten abonnementsvormen:

  • Sporten 1x per maand
  • Sporten 2x per maand
  • Sporten 3x per maand
  • Onbeperkt Sporten

Rittenkaart valt niet onder abonnement. Na 10 lessen of een half jaar vervalt de kaart.

U kunt onze algemene voorwaarden op onze website vinden, klik op Algemene Voorwaarden. Tevens zijn onze algemene voorwaarden gedeponeerd bij de Kvk Brabant.

U kunt onze privacy veklaring op onze website vinden, klik op Algemene Voorwaarden.

We hanteren de huisregels van de Chi Academy.

Deze huisregels zijn te vinden op de website van de Chi Academy, zie huisregels (u wordt doorgelinkt in een nieuw venster).

Ja, voor 3 disciplines doen wij examens.

Wij gebruiken hier een bewezen leersysteem, om kinderen te motiveren (er ontstaat intrinsieke motivatie), om te gaan met tegenslagen, behulpzaam te zijn en respect te onderwijzen.

Deze sporten zijn:

  • Kung Fu Kids (Sjerpen systeem)
  • Kickboksen Kids (Armbanden systeem)
  • BJJ Kids (Banden systeem)

Kids-kaarten
We gebruiken voor deze sporten een nieuw kids-kaarten systeem.

Met de kaarten houden we voortgang en ontwikkeling van de kinderen bij. Kinderen die eerder gestart zijn met hun training, komen dan ook eerder in aanmerking om hun examen af te leggen (optioneel). Dit in plaats van te wachten op één centraal moment. Het examen zal ook “gewoon” binnen de les plaatsvinden, om zo ook extra spanning & druk van de ketel te halen voor het kind.

Maar nog belangrijker, deze kaarten hebben een motiverende werking, kinderen kunnen ’strepen’ verdienen en worden beloond voor oa. hun inzet, motivatie & samenwerking. Ze verdienen dan een gekleurde Sjerp (kung fu), een gekleurde ‘prajead’ armband (kickboksen) of band bij BJJ.

Ons maandabonnement start vanaf €40,- per maand. In principe wordt het per les goedkoper indien het kind vaker dan 1x per week komt sporten. Zo betaal je voor een maanabonnement voor 2x/week sporten dan €5,- per maand meer.

We hanteren altijd eenmalige inschrijfkosten van €25,-.

We bieden ook rittenkaarten voor 10 lessen. De kosten zijn hiervoor €150,- netto voor de kaart. Initieel kost de kaart dan €175,- bij een 1e inschrijving. Middels een kortingscode kost vervolg-aanschaf van een rittenkaart daarna €150,- . Mocht u daarna besluiten om van rittenkaart over te stappen maandabonnement, dan betaalt u geen inschrijfkosten meer.

Op een jaarabonnement geven wij 10% korting.

Dat is afhankelijk van de sportkeuze.

Bij de volgende sporten zijn er nog additionele kosten om rekening mee te houden:

Kung Fu kids:
* Chi Academy T-shirt €25,-,
* Zwarte (kung fu) broek €30,-
* Jaarlijkse examenkosten €27,50 (optioneel)
Kickboks Kids:
* Chi Academy T-shirt €25,-
* Chi Academy Kickboks broekje €35,-
* Bokshandschoenen €30,-
* Scheenbeschermers €25,-
* Jaarlijkse examenkosten €27,50 (optioneel)
BJJ Kids:
* Een witte Gi (kimono) en witte band €55,-

De volgende kosten gaan via de EGJJF (BJJ federatie):
* Aanmelding bij EGJJF vereist, jaarkosten €16,50
* Examenkosten €27,50 per examen (optioneel)
(wijzigingen onder voorbehoud)

Bij een jaarabonnement geven wij 10% korting op het contributiebedrag.

Indien er meerdere kinderen van hetzelfde gezin bij ons sporten, geven wij maandelijks 10% korting op het laagste maandabonnement-bedrag van het 2e lid. Bij een 3e lid, 12,5% en een 4e lid: 15%.

Indien er sprake is van zowel jaarabonnement en meerdere gezinsleden, dan worden beide kortingen toegepast.

Veiligheid staat bij ons bovenaan op de lijst. Laat tevens voorop stellen dat onze lessen niet gevaarlijk zijn.

Onze lessen zijn erop toegespitst om een veilige en leuke les te kunnen geven. Wij beoefenen echter diverse vechtsporten, dit valt onder risico-sport. Ondanks dat wij erop toezien, de kinderen hierop instrueren en alles op alles zetten om ongelukken te voorkomen, kunnen wij niet 100% uitsluiten dat er geen risico’s zijn.

Instructeurs hebben BHV gevolgd, verder zijn er verbandtrommels aanwezig en zelfs een AED.

Gelukkig valt wel te melden, dat het ergste wat er tot nu bij ons is voorgevallen een huilend kindje omdat die het eng vond bij haar 1e les.

Inschrijven gaat online en via de website.

U kunt ons digitale inschrijfformulieren hier vinden. Kies het gewenste abonnement Volg daarna de verdere instructies.

Direct Inschrijven

Ja, uw kind mag meerdere proeflessen volgen. We gaan uit van maximaal 2 proeflessen per kind (we vergoeden tot maximaal 2 proeflessen indien er binnen 7 dagen na proeflesdatum wordt ingeschreven voor een maand/jaar-abonnement).

Een proefles is via onze website zelf in te plannen. We vragen voor deze proefles een ‘borg’, die wij verrekenen op basis van bovenstaande voorwaarde.

Helaas laten we geen kijkers toe. Onze kinderen staan voorop. Zowel voor, tijden en na de les, willen wij onze aandacht 100% geven aan de kinderen.

Indien u komt kijken, is dat niet helemaal eerlijk naar onze kinderen toe, maar ook niet naar u, omdat we u en uw kind dan niet 100% de aandacht kunnen geven die jullie verdienen.

Wij hanteren een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand bij een maandabonnement. U kunt ieder gewenst moment opzeggen. Vandaag opzeggen, betekent deze maand nog afmaken en daarna nog 1 volle kalendermaand.

Bij een rittenkaart is er geen opzegtermijn.

Indien je kind net komt sporten, dan is het prima om tijdelijk met eigen kleding te komen.

Uiteindelijk is het de bedoeling om binnen 2 maanden te sporten in ons sport-tenue. Afhankelijk van welke sport dat is, zijn er andere tenue’s beschikbaar. Niet alle tenue’s hoeven bij ons te worden aangeschaft (overleg met ons indien niet duidelijk welke kleding er nodig is).

Voor bepaalde sporten kan er tijdelijk met leenmateriaal worden gewerkt, zoals tijdens een proefles en de 1e aantal weken. Ook hier geldt dat het kind eigen spullen dient aan te schaffen voor gebruik, ook vanwege hygiene is dit aan te raden. Denk hierbij aan bokshandschoenen en scheenbeschermers.

Wij doen in principe bij de Chi Kids Academy geen wedstrijden.

Wij trainen life-skills, omgang met elkaar en mindset. Zodra wij binnen deze lessen op wedstrijden gaan trainen, veranderd ons doel.

Uiteraard sluiten wij voor bepaalde sporten, wedstrijden niet uit. Dit zijn de relatief veilige sporten zoals BJJ Kids.

Indien uw kind bij ons lid is, ontvangt u persoonlijk van ons bericht. Dit gaat doorgaans via email. Heeft u geen email, dan kunt u onze website in de gaten houden voor het laatste nieuws.

Ja, wij kunnen u hierin adviseren. Lees echter altijd eerst onze blog: Help! Welke Sport Is Geschikt Voor Mijn Kind? om u te helpen bij uw sportkeuze.

Komt u er daarna nog niet uit, dan adviseren wij u ons te bellen of te mailen.

Een afspraak op locatie is altijd mogelijk, maar houd er dan rekening mee dat wij dan slechts beperkte tijdsloten en dagen beschikbaar hebben.

Nee, ouders mogen niet blijven kijken in de les (uitzondering in overleg).

Kinderen mogen zelfstandig naar binnen en naar de kleedkamers en daarna de zaal in. Het wijst uiteindelijk zich allemaal vanzelf.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog additionele vragen hebben, laat het ons dan gerust weten. Stuur bij voorkeur een email, deze wordt altijd snel beantwoord. Heeft u liever telefonisch contact, dan kunt u het beste een terugbelverzoek vragen.

We gebruiken cookies om u de beste service te bieden en om onze website effectief te laten werken. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.