...

Vechtsportonderwijs is al eeuwenlang een traditie in de Shaolin-tempel. Tegenwoordig zijn meer mensen geïnteresseerd om deze traditie te leren kennen. Maar waar vind je een goede vechtsportschool? En wat voor soort vechtsporten moet je leren? Als je je deze vragen afvraagt, lees dan verder. Hier vind jij antwoorden op deze vragen en meer.

Waarom vechtsportonderwijs?

Vechtsportopleiding is een bijzondere manier om kinderen discipline en zelfbeheersing bij te brengen. Vechtsporten leren kinderen ook om zich meer bewust te zijn van hun lichaam en hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Het is ook een leuke manier om kinderen te leren hoe ze kunnen samenwerken.

Bij kung fu ontwikkelen kinderen hun motoriek, coördinatie, zelfvertrouwen en focus. Ze bouwen meer zelfvertrouwen op en leren zich om te concentreren.

kung fu kids, kung fu den bosch

Welke vechtsporten is geschikt?

Er zijn tegenwoordig veel vechtsporten te vinden, en voor iemand die nog weinig vechtsport heeft gedaan, kunnen de verschillende vechtstijlen weleens verwarrend zijn. Verschillende soorten vechtsporten worden om verschillende redenen beoefend. Sommige vechtsporten zijn bedoeld voor zelfverdediging en andere voor mentale ontwikkeling. En sommige zijn weer competitief, ook daarin zitten verschillen. Al deze vechtsporten verschillen sterk in hun doelen en methoden. De traditionele vechtkunsten worden vandaag de dag nog steeds in verschillende vormen beoefend.

Om te bepalen welk vechtsport geschikt is, zul je eerst jouw belangrijkste doelen moeten bepalen. Gaat het voornamelijk om zelfverdediging of om zelfontplooiing. Is contact belangrijk of juist het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

* Zo is kickboksen een contact-sport, waarbij focus ligt op stoten en trappen.
* BJJ is ook een contact-sport, gericht op zelfverdediging, maar focus is juist NIET op stoten en trappen.
* Dan heb je Shaolin kung fu, dat is gericht op stoten, trappen en ontwikkelen van motorische vaardigheden, balans en zelfvertrouwen, maar is voornamelijk non-contact.

kung fu kind

Wat moet je leren?

De Shaolin Kung Fu Kids zijn lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze sportlessen voor kinderen zijn een goede introductie om kinderen kennis te laten maken met een vriendelijke vorm van vechtsport. Er wordt getraind op vormen en vechttechnieken zonder contact. Kinderen ontwikkelen een sterke basis om vanuit hier door te groeien naar andere vechtsporten. Los daarvan leren zij stevig te staan, in hun lijf te komen en balans te trainen. Kung Fu omvat tevens ook dynamische elementen zoals sprongen, stretching voor lenigheid, acrobatische vechttechnieken.

kung fu kids, kung fu kinderen, shaolin kids, shaolin kung fu kind

Shaolin Kids

Shaolin Kids is een les voor kinderen dat is ontworpen om kinderen zelfvertrouwen, mentale kracht en een gezonde mate van doorzettingsvermogen en wijsheid bij te brengen, en dat allemaal met plezier. Het is een programma dat kinderen helpt het belang van discipline, respect en zelfvertrouwen te leren. Shaolin Kids is een uniek voor kinderen omdat het niet alleen gericht op vechtsport is, maar ook samenwerking en dankbaarheid. De lessen zijn dusdanig opgebouwd, zodat nieuwe kinderen altijd kunnen instromen. De les wordt ook opgedeeld in kleinere delen, zodat kinderen in hun eigen tempo kunnen leren, van elkaar en en met elkaar.

Kung Fu Kids lessen in Den Bosch

Wil je meer weten over deze kung fu lessen voor kinderen in Den Bosch, bekijk dan de pagina: Kung Fu Kids voor meer informatie en het reserveren van een proefles.

We gebruiken cookies om u de beste service te bieden en om onze website effectief te laten werken. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.