INZET
COACHES
TEAM
TECHNIEK
VEILIGHEID
MAX. KIDS

KUNG FU KIDS

LICHAAM & GEEST
Shaolin Kung Fu voor kids is gebaseerd op de Shaolin Tempel krijgskunst uit het verre China. De Boeddhistische monnik Bodhidharma was de grondlegger van de vechtkunst, door diverse oefeningen te introduceren tijdens de meditatie. Dit kwam doordat de meeste monniken tijdens de meditatie hun concentratie verloren en al snel in slaap vielen. Shaolin Kung Fu bij de Chi Academy is bedoeld om lichaam en geest sterk maken.

THEMA’S
Naast de fysieke inspanningen, gaan we tijdens de les ook in op diverse aspecten van het leven. We behandelen diverse thema’s als inleiding. Zo leren we de kinderen wat balans is. Wat is concentratie en hoe doe je je best? Wat is je best doen eigenlijk? Hoe mediteer je? En wat is echte kracht? Dit zijn maar een aantal thema’s.

De Chi Academy biedt Shaolin Kung Fu voor kinderen op een veilige en speelse manier. Kung fu kids is goed voor de beweging & motoriek, maar ook zelfverzekerdheid van het kind zonder dat daarbij vechten centraal staat.

MOTIVATIE
Om de kinderen extra te motiveren, werken we binnen de les aan de hand van persoonlijke leskaarten.
Ieder kind krijgt bij inschrijving een eigen kaart, waarin we de voortgang van het kind bijhouden. Zij kunnen zelf zien wanneer zij toe zijn aan een examen en verder kunnen met het volgende niveau.

Zij zijn zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen progressie.
Kinderen die hun best doen, andere kinderen helpen en goed samenwerken, worden beloond. Kinderen ontvangen na het succes behalen van hun examen een diploma en een Chinese Satijnen lint (Sjerp) met een specifieke kleur.

De kung fu kids-lessen zijn er voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

SHAOLIN KUNG FU IS INTERESSANT VOOR KINDEREN, DIE:

* op een structurele wijze lenigheid en souplesse willen opbouwen.
* aan conditie en kracht willen werken volgens intensieve eeuwenoude methode.
* fysieke welzijn en motoriek willen verfijnen & verbeteren.
* concentratie-vermogen willen verhogen.
* meer zelfverzekerdheid willen kweken.
* progressie willen behalen middels het afnemen van een kung fu examen (geen must).

Bekijk het Lesrooster